Argentina, oficial Republica Argentina (în spaniolă República Argentina) este o republică federală din America de Sud. Se învecinează la nord cu Bolivia și Paraguay; la nord-est cu Brazilia, la est cu Uruguay și Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic și la vest cu Chile. Capitala și cel mai mare oraș din țară este Buenos Aires. Argentina a fost populată înainte de sosirea exploratorilor spanioli. Existau triburi nomade care se ocupau, în special, cu vânatul și agricultura.

În februarie 1516, navigatorul spaniol Juan Díaz de Solís, căutând un traseu spre Indiile de Est a acostat în estuarul Rio de la Plata și a revendicat noile teritorii în numele Spaniei. În 1526, un navigator italian, Sebastian Cabot, a oprit în estuar, în căutare de provizii și, apoi, a urcat în sus pe râul Parana, până aproape de actualul oraș Rosario. Aici, împreună cu însoțitorii lui, au construit un fort și, apoi, au continuat drumul pe râu, până în Paraguayul actual. Cabot a rămas patru ani și a descoperit importante cantități de argint. Sistemul hidrografic a fost denumit Rio de la Plata (râul argintului).

Buenos Aires este o destinație turistică de top și este cunoscută pentru arhitectura sa păstrată în stil spaniol / european și o viață culturală bogată. Buenos Aires a avut loc în 1951 la Jocurile Pan Americane din prima jumătate a anului 1951 , precum și găzduirea a două locuri în Cupa Mondială de la FIFA din 1978. Buenos Aires va găzdui Jocurile Olimpice de Tineret 2018 și summitul G20 din 2018 .Buenos Aires este un oraș multicultural , găzduind mai multe grupuri etnice și religioase. Mai multe limbi sunt vorbite în oraș în plus față de spaniolă, contribuind la cultura sa și dialectul vorbit în oraș și în alte părți ale țării. Acest lucru se datorează faptului că, în ultimii 150 de ani, orașul și țara în general au fost primitorul a milioane de imigranți din întreaga lume , făcându-l un vas de topire în care mai multe grupuri etnice trăiesc împreună și sunt considerate ca fiind unul dintre orașele cele mai diverse din America Latină .

Dupa cateva zile de colindat prin Buenos Aires si chiar aveti ce vizita frumoasa capitala sa nu va inchipuiti ca este super luxoasa dar este foarte interesanta atat arhitectural ,cultural si traditional si tot aici sau nascut cei mai mari jucatori de fotbal de pe glob.Urmatoarea destinatie a fost Cascadele Iguazu de pe partea Argentiniana dupa cum bine stiti se pot vizita si de pe partea Braziliana.

Cascadele de pe Iguazú sunt numite de localnici „Garganta do Diabo” (în traducere „Gâtlejul Diavolului”). Catarctele sunt amplasate pe fluviul Iguazú la granița dintre Argentina (provincia Misiones) 80% și Brazilia (statul Paraná) 20%. Cascadele sunt formate din 270 de căderi de apă, situate pe o lungime de 2,7 km, având o înălțime variabilă între 82 și 62 de m. Ele sunt amplasate în forma literei U care are lățimea de 150 și lungimea de 700 de m. Cele mai multe căderi de apă se află pe teritoriul Argentinei, panorama lor putând fi admirată de pe teritoriul brazilian. Cascadele sunt despărțite de ca. 900 de insulițe, ele oferă loc de cuibărit pentru unele specii de drepnele. Cataractele sunt situate în Parcul Național Iguazú din Argentina și Brazilia. In anul 1984 regiunea este declarată patrimoniu mondial UNESCO. În apropierea cascadelor se află orașul brazilian Foz do Iguaçu și cel argentinian Puerto Iguazú. Primul european care a descoperit cascadele a fost conchistadorul spaniol „Álvar Núñez Cabeza de Vaca”, una dintre cascadele din Argentina purtandu-i numele.

Din păcate în Argentina nu se practică arta culinară a vechilor locuitori. Cu timpul, bucătăria indienilor a fost dată uitării. Argentinienii au „moştenit” bucătăria conchistadorilor, pe care de altfel au îndrăgit-o. În toate restaurantele de pe malul argentinian al Atlanticului se găsesc fructe de mare, care sunt delicios preparate şi care nu prea se deosebesc de cele servite în restaurantele de pe malul Mediteranei. Mâncărurile pregătite de argentinieni au aromă de mirodenii şi de ulei de măsline. Reţetele tradiţionale recomandă folosirea multor condimente, ceea ce face ca gustul să fie similar cu cel al bucătăriilor din alte părţi ale lumii, cum ar fi Italia sau Franţa.

Empanadas – plăcintă din Argentina

Una din contribuţiile spaniole la arta culinară mondială este şi cunoscuta empanada – „acoperit cu pâine”, un fel de colţunaş mare. Fiecare regiune argentiniană are propria sa empanada, diferenţele ţin în primul rând de mărime şi de umplutură. Aceşti colţunaşi pot fi prăjiţi sau copţi.

O noua destinatie in calatoria noastra a fost Patagonia sau Tara de Foc sau cum la-u numit Spaniolii dupa ce afost colonizata ,,FIN DEL MONDO”.Patagonia este o regiune situată în sudul Americii de Sud pe teritoriul statelor Chile și Argentina, ce include munții Anzi la vest și sud precum și o zonă de podiș și câmpiela est.

Patagonia, platou semiarid , care acoperă aproape toată porțiunea sudică a continentului Argentina. Cu o suprafață de 673.000 de kilometri pătrați, aceasta constituie o vastă zonă de stepă și deșert care se extinde la sud de la 37 ° la 51 ° S. Este limitată, aproximativ, de Andezii patagonieni la vest, Râul Colorado la nord (cu excepția cazului în care regiunea se extinde la nord de râu în zonele de graniță andine), Oceanul Atlantic la est și Strâmtoarea Magellan la sud; regiunea de sud a regiunii strâmte – Tierra del Fuego , care este împărțită între Argentina și Chile – este adesea inclusă în Patagonia.

Pentru amatorii de aventură, Patagonia a ajuns ”capătul Pământului” – natura în forma ei cea mai sălbatică. Spaţiile imense şi peisajele care-ţi taie răsuflarea au făcut din Patagonia o destinaţie în vogă: o Elveţie la preţ de nimic. Aici am vizitat posta de la capatul lumii si am facut o excursie cu Trenul de la capatul lumii ,unde am avut ocazia sa descopar niste locuri uimitoare si un relief fascinant.

Tot aici in Patagonia am vizitat Ghetarul Perito Moreno in aceste timpuri, cand incalzirea globala este ceva la ordinea zilei, acest ghetar este printre putinele care nu se topeste. Perito Moreno formeaza o frontiera de gheata lunga de 3 kilometri si inalta de 60 de metri pentru lacul din apropiere.

Intr-o calatorie de „numai „cinci ore veti ajunge extrem de aproape de ghetar, si daca sunteti norocosi veti putea ajunge si in caverna de ghiata care se afla sub acesta, unde totul este scaldat intr-o lumina albastra. In cazul in care acesta „plimbare” nu este suficienta, puteti sa va urcati pe un perete de gheata pur si apoi sa coborati in rapel. El Calafate este plin cu agentii care ofera excursii pe ghetar.

Ghetarul Perito Moreno este singurul dintre cei trei ghetari din Patagonia care este in continua crestere. Este un paradox dintr-un anumit punct de vedere. Desi gheata acopera aproape o treime din suprafata parcului, majoritatea ghetarilor se retrag. Paradoxal, acesta continua sa avanseze. Este deopotriva extraordinar – un spectacol al naturii uimitor in plin fenomen al incalzirii globale si este cel mai vizitat loc de catre turistii care vin in sudul Patagoniei.

Tot aici am mai vizitat un orasel superb Ushuaia este punct de plecare pentru vasele de croazieră ce se îndreaptă spre Antarctica. Puține localități din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului Ushuaia către ghețurile bătute de vânturi de pe Canalul Beagle, sub fundalul vârfurilor glaciare ale Munților Martial. Puține pot întrece istoria epocii explorărilor europene, care nu s-au terminat nici acum. Și niciuna nu poate egala poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe, într-un fel, frontiera Antarcticii.

Ushuaia este capitala provinciei Tierra del Fuego din provincia Antartida e Islas del Atlántico Sur Province din Argentina. Este considerat de obicei orașulcel mai sudic din lume. Ushuaia se află într-un golf larg de pe coasta de sud a insulei Grande de Tierra del Fuego, delimitat la nord de zonamontană marțială, iar la sud de canalul Beagle. Este singura municipalitate din cadrul departamentului Ushuaia, care are o suprafață de 9,390 km (3.625 km). A fost fondată la 12 octombrie 1884 de către Augusto Lasserre și se află pe malul canalului Beagle, înconjurat de zona montană a Ghețarului marțial, în Golful Ushuaia. Pe lângă faptul că este un centru administrativ, acesta este un port industrial ușor și un centru turistic.

Pin It on Pinterest