Aruba este o insulă de mică altitudine și ușor aridă aflată la 15 mile nord de coasta Venezuelei și ideal poziționată în afara zonei traversată de uraganele din Caraibe. Insula este o dependență autonomă a Regatului Țărilor de Jos. Are 30 de kilometri lungime și 9 kilometri (6 mile), la cel mai înalt punct, cu o suprafață de aproximativ 184 kilometri pătrați. Această insulă plat, fără râu este renumită pentru plajele sale cu nisip alb. Clima sa tropicală este moderată de vânturile comerciale constant din Oceanul Atlantic. Temperatura este aproape constantă la aproximativ 27 ° C (81 ° F). Precipitațiile anuale nu depășesc de obicei 20 de centimetri.

Insula este împărțită în coaste nord-est și sud-vest. Sud-vestul are plaje cu nisip alb, turcoaz și ape calde. Coasta de nord-est, expusă Atlanticului, are câteva plaje cu nisip alb, cactuși, mări brute cu curenți înșelăci și o coastă stâncoasă. Fusul orar de aici este timpul standard al Atlanticului; este la fel ca timpul de economisire a luminii de Est, pe tot parcursul anului.

Un loc de vis la cativa km de Venezuela, cu o atmosfera tipica Caraibelor, cu nisip alb si fin, marea in culori turcuaz de nedescris, iar plimbarile de-a lungul malului marii fara plaje private, scot la iveala cuiburi de testoase!

Adie vant in continuu ceea ce te racoreste, peste tot hoteluri de lux… palmieri, iguane, muzica, jeep safari, shopping, un loc minunat cu oameni la fel, mancaruri specifice mexicane delicioase!

Recomand tuturor o sedinta de scuba diving, adica o experienta de neuitat…. printre corali si pesti exotici! Asa cum am descris si Curacao este o insula de relaxare, soare, voie buna. Restaurantele aici sunt superbe portiile de mancare sunt destul de mari si servirea impecabila.

Pin It on Pinterest