Bali este una dintre cele 17000 de insule asiatice din arhipelagul indonezian si este situata la est de insula Java si la vest de insula Lombok. Cuvântul „paradis” este folosit foarte mult în Bali și nu fără motiv. Combinația de oameni prietenoși, ospitalieri, o cultură magnifică vizuală infuzată cu spiritualitate și plaje spectaculoase, cu surf și scufundări extraordinare, au făcut din Bali Indonezia un număr de o atracție turistică. Optzeci la sută dintre vizitatorii internaționali în Indonezia vizitează Bali și Bali singur.

O atenție considerabilă este sezonul turistic, iar Bali poate fi foarte aglomerat în august și septembrie și din nou la Crăciun și la Anul Nou. Australienii vizitează, de asemenea, în timpul sărbătorilor școlare la începutul lunii aprilie, sfârșitul lunii iunie și sfârșitul lunii septembrie, în timp ce turiștii din alte țări din Indonezia vizitează în timpul sărbătorilor naționale. În afara acestor sezoane de vârf, Bali poate fi surprinzător de liniștită și sunt adesea disponibile reduceri bune la cazare.

Pe insula sunt mii de temple hinduse, vulcani, plaje, vegetatie luxurianta si dezvoltare spirituala. Credinta ocupa un loc primordial, fiecare casa are amenajat un templu unde se aduc ofrande si se aprind betisoare parfumate. Oamenii, desi sarmani, foarte ospitalieri, calzi, bucurandu-se de lucrurile marunte. Fiecare templu are ceremonii de celebrare de 2 ori pe an, iar balinezii se imbraca in costume de sarbatoare si participa aducand ofrande.

Această destinatie este inedita prin cultura si religia localnicilor. Aici nu trece o zi fara ceremonii la temple si ofrande pentru zei. Asa ca primul lucru pe care l-am remarcat aici au fost templele din curtile localnilor, ofrandele de la portile caselor, din fata magazinelor si a restaurantelor. Ulterior am aflat ca balinezii masoara timpul si dupa un calendar cu doar 210 zile (Pawukon), altfel spus se bucura de sase luni pe an cu 35 de zile.

Cele mai importante atractii sunt templele, printre cele mai cunoscute fiind Tanah Lot, construit prin secolul al XVI-lea de un preot hindus sau Pura Lehur din Uluwatu, pe coasta sud vestica a insulei. Un alt loc interesant este Padurea Maimutelor din Ubud, unde se adapostesc peste 300 de maimute. Bali mai este populara pentru plajele Jimbaran, Nusa Dua sau Kuta, unde se aduna surferi din toata lumea.

Ceea ce m-a impresionat, însă, cel mai tare pe insula indoneziană a fost estetica locului și preocuparea pentru ea. Fiecare casă are propriul templu hindus, un hinduism cu nuanțe locale, ba chiar atunci când începe să se construiască o casă, primul lucru se face templul, iar apoi începe șantierul real. Intrările în compound-uri (curtea cu complexul de construcții care formează gospodăria) sunt străjuite de porți spectaculoase, cu sculpturi migăloase, niște temple în sine. Obiectele decorative sunt superbe, iar mobilierul poate completa cu ușurință orice interior din lume. Așadar, pentru imaginea decorativă a Baliului m-aș întoarce acolo oricând.

Supranumita si Insula Zeilor, Bali este o destinatie superba din toate punctele de vedere, unde puteti alege un resort de lux pentru a sta la relax si sa cunoasteti viata indusilor. Culturile de orez pe suprafete mari si etajate te lasa uimit de frumusete si a toata fauna de pe insula. Iubitorii de rafting pot sa aleaga orice traseu prin jungla este superb am fost si este diferit de altele orice experienta este diferita de ce facem in alte tari.

Pin It on Pinterest