Bangkok este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei, cu o populație de 8.538.610 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, statiune balneoclimaterica cu iesire la golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze Hong Kong și Singapore. Orasul ingerilor, un oras mare al nemuritorilor, orasul magnific al celor noua pietre pretioase, scaunul regelui, orasul palatelor regale, casa unor zei incarnati, ridicati de Vihakakarman la porunca lui Indra.

Printre atracțiile renumite din capitala Thailandei se numără Palatul Mare și templele majore budiste, printre care Wat Phra Kaew , Wat Pho și Wat Arun. Giant Swing și Shrine Erawan demonstrează influența profund înrădăcinată a hinduismului în cultura thailandeză. Vimanmek Mansion în palatul Dusit este renumit ca cea mai mare clădire din lume de teak, în timp ce casa lui Jim Thompson oferă un exemplu de arhitectură tradițională thailandeză. Alte muzee importante includ Muzeul Național și Muzeul Național Royal Barge. Croaziere și excursii cu barca pe canalele Chao Phraya și Thonburi oferă priveliști ale unor arhitecturi tradiționale ale orașului și moduri de viață pe malul apei.

Capitala Thailandei este probabil cel mai cosmopolit si mai galagios oras din Tara Surasului. In general majoritatea zborurilor provenind din Europa aterizeaza in aici, asa ca aceste aeroporturi sunt destul de aglomerate. Capitala Thailandei are multe de oferit, pentru toate gusturile, pentru toate buzunarele. Nu ai cum sa te plictisesti aici. Ca sa vezi cam tot ce are el mai frumos de oferit plus complexul de la Ayutthaya ai nevoie de minim 3 zile in oras. Ar fi bine sa iti stabilesti dinainte ce si cum iti organizezi pentru ca altfel nu vei apuca sa faci tot ce vrei.

Ca oraș este foarte mare, nici gând că o să poţi să îl vizitezi la pas, ca să vă faceţi o idee este cam de 7 ori mai mare ca Bucureştiul. Este traversat de râul Chao Phraya, peste care sunt foarte puţine poduri, din acest motiv legătura dintre cele două părţi ale oraşului se face cu barca sau feribotul. Ai ocazia să te plimbi în fiecare zi cu barcă dacă te vei caza pe partea stângă a râului, pentru că mai toate obiectivele sunt pe partea dreaptă, dar trebuie să stii că bărcile circulă doar până la 7 seara iar singura variantă să ajungi la hotel este taxiul sau tuk tuk-ul.

Pentru deplasari eu recomand tuk-tuk-ul care este foarte comod si practic evita aglomeratia si putem sa ne miscam rapid. Alte lucruri interesante de facut aici ar fi o vizita la piata plutitoare si o vizita la Train Market. Pietele plutitoare sunt pe rau. O multime de negustorese vin cu barca si vand diverse produse direct din barca. Majoritatea au fructe, legume, sucuri dar unele gatesc mancare in fata ta. Te poti aseza pe niste scari langa apa si femeia din barca iti gateste ceva delicios. Este o experienta unica si merita sa mergi macar o data acolo. Cea mai cunoscuta si mai turistica piata plutitoare este Damnoen Saduak Floating Market.

Daca doriti sa vizitati templele din oras, trebuie sa aveti rabdare fiindca e nevoie timp si sunt destul de multe.  Am sa va enumar insa cele mai importante dintre acestea: Templul lui Buddha din Bangkok, Templul Shuthat, Wat Arun (Templul Apusului), Marele Palat (Grand Palace) etc.

Bucataria Thailandeza este cu totul special veti putea manca food street sau poate veti opta la restaurante unde chiar mi-a placut. Viata de noapte este foarte zbucimata cu baruri cu tot felul de spectacole pentru adulti absolut tot ce iti doresti.

In primul rand recomand aceasta destinatie, pentru ca aici poti sa-ti petreci un concediu fermecator si ai o multime de lucruri de facut si vizitat, este o tara unde poti sa te distrezi sa vizitezi sa faci plaja fiindca au multe insule de renume si veti descoperi ceva special asta o spun din propria mea opinie.

Pin It on Pinterest