Pentru a vizita în Belgia orașele Bruxelles si Bruges pe unde eu personal am trecut, va recomand un city break, acesta fiind suficient pentru aceste doua minunate orase. In capitala Belgiei sunt multe obiective de vizitat  si locul zero al orasului este Grand Place si poti ajunge inevitabil printr-o plimbare in centru orasului.  Este vorba de o piata frumoasa cu o arhitectura flamanda deosebita, aici poti asista la concerte in aer liber sau te poti relaxa la o terasa pe timp de vara iar pe timpul iernii se organizeaza traditionalul Targ de Craciun.

In Bruxelles vei mai gasi si o galerie de shopping foarte eleganta unde puteti admira numeroasele magazine. Nu ratati sa vizitati si constructia atomului care este construita din otel si a fost facuta pentru Expozitia Mondiala din anul 1957. Pe toata perioada sejurului pe unde veti colind veti descoperi multe magazine cu faimoasa ciocolata belgiana care este un deliciu. Sa stiti ca aceasta tara este un mare producator de bere produce 800 de tipuri de bere inclusiv si Stella Artois.  Statuia reprezentativa este un baietel mic si rebel care face pipi este un simbol pentru oras.

Nu ratati sa mergeti si sa vizitati orasul Bruges care dupa parerea mea este cel mai frumos din aceasta tara. De la gara pana in centrul orasului nu este mai mult de un kilometru pe care puteti sa-l parcurgeti pe jos, admirand casele colorate, cu fatade dichisiste majoritatea fiind de caramida.

Centrul istoric a fost inclus in patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orase medievele din Europa. In acest orasel sau pastrat modelul stradal medieval, reteaua de canale care erau pentru transportul de marfuri si arhitectura gotica specifica nordului europei. In acest oras puteti opta pentru ce doriti sa faceti ,sa va plimbati pe canale printre stradute sau sa vizitati numeroase atractii turistice (Madona cu Pruncul, Muzeul dedicat lui Picasso, Muzeul ciocolatei, Turnul Belfry, Piata Burg, Biserica sfantului sange si ETC).

O plimbare cu salupa pe canale din Bruges  este o alta experienta care merita traita, orasul este si supranumit si „Venetia Nordului” ca si Gent dar nu seamana cu Venetia mai bine zis cu Amsterdamul. Deci in final nu ezitati sa faceti o excursie de o zi in acest minunat oras.

Pin It on Pinterest