Despre Brazilia (America de Sud) putem vorbi si povesti foarte mult fiindca nu este o tara, este mai bine zis un continent, cu o populatie de 207 milioane locuitori si limba oficiala este portugheza. Pentru a 0 vizita, iti trebuie multa rabdare si ceva timp sa poti atinge cele mai importante puncte turistice de la un capat la celalalt al tarii.

Aceasta tara isi pastreaza superlativele si atunci cand vorbim despre turism pentru ca aici poti trai cele mai tari experiente dintr-o viata, de la plimbari prin orasele vechi coloniale, la viata de noapte din RIO, relaxare pe plajele din Caraibe, la una din minunile lumii – Cascada Iguazu si pana la o zi de descoperire a junglei amazoniene intr-o barcuta, incheiata cu o noapte alba in mijlocul pustietatii din jungla.

Pentru cei ce cauta aventura, jungla amazoniana este raspunsul corect, iar cateva zile in jungla te vor incarca cu adrenalina si cu un bagaj plin de experiente din care sa tot ai ce povesti.

Capitala faderala a tarii este Brasilia, singurul oras-capitala din intreaga lume construit in intregime in secolul xx si clasificat de UNESCO ca Patrimoniu Cultural al Umanitatii. Bulevardul central al orasului, este Exio Monumental aici se gasesc cladirile ministerelor, cladirea congresului, monumente, cladiri guvernamentale, majoritatea obiectivelor de vizitat ale orasului se gasesc de-a lungul acestui bulevard. In Brasilia exista cate un loc pentru fiecare, fiecare lucru se afla la locul sau, fiecare cartier, strada a fost gandita in asa fel incat sa maximizeze comfortul locuitorilor si a turistilor.

Catedrala Metropolitana este opera lui OSCAR NIEMEYER o adevarata capodopera moderna cu vitralii albastre.

Prima capitala a Braziliei a fost Salvador cea mai veche capitala din America Latina. Salvador sa dezvoltat cu puternice influiente culturale africane, o combinatie de arte martiale si dans creata de sclavi africani, pana la instrumentele de percutie specifice si religia Candomble, mostenirea africana i-a aduas orasului porecla de Roma Neagra. Salvador este impartit in doua, orasul de jos si orasul de sus legatura dintre ele este facuta printr-un lift. Centrul istoric este o bijuterie arhitecturala, in stil portughez este orasul unde sa nascut cultura braziliana.

Orasul Rio de Janeiro este al doilea ca marime din tara si este deosebit de popular datorita celebrului carnaval ce are loc anual pe strazile sale. Rio de Janeiro este situat pe coasta de sud a Atlanticului si are un relief deosebit format din munti si plaje si o mare albastra ce creaza un efect romantic. In acest oras impartit pe zone, veti puteti petrece un sejur care sa fie pe placul tuturor.

Partea sudica atrage prin numeroasele destinatii turistice foarte cunoscute si a reliefului Copacabana, Leblon sau Ipanema, dar si laguna Rodrigo de Freitas sau muntii Corcovado atrag turisti din toate colturile lumii. Binenteles nu trebuie sa ratati statuia lui Hristos care se poate vedea din orice colt al orasului, dar si alte locuri deosebite, pe care le puteti descoperi.

Pin It on Pinterest