Curaçao este o insula situata in partea de sud a Marii Caraibelor, are peste 190.000 de locuitori și se află la 65 km de Venezuela. El a fost stabilit de oamenii Arawak din continentul sud-american. A fost vizitat pentru prima dată de europeni în 1499 și a fost soluționat de spaniolă și, ulterior, de olandeză, care a înființat-o ca un important centru comercial pentru compania olandeză West India. Spaniolii au deportat întreaga populație indigenă ca sclavi la Hispaniola în 1515. Curaçao este casa celei mai vechi comunităț evreiești locuite continuu în emisfera vestică, formată inițial de evrei sefardi care au emigrat din Portugalia în anii 1500.

În 1845 insula a fost una dintre cele șase dependințe olandeze din Indiile de Vest care au fost aduse sub administrație colectivă. Aceste dependențe au fost reorganizate ca Antilele Olandeze în 1954 și au acordat autonomie în afacerile interne. În 2006, poporul de aici, alături de celelalte insule și guvernul olandez, au fost de acord să dizolve Antilele Olandeze. Pe 10 octombrie 2010, Curaçao și Sint Maarten au devenit, ca și Aruba, care s-au despărțit de Antilele Olandeze, în țări din 1986 din Regatul Țărilor de Jos.

Insula este destul de mica, multe optiuni nu prea aveti inafara de plaja, relax si voie buna. In schimb, plajele sunt cu nisip foarte fin, apa este limpede si are o culoare superba. Mai puteti sa mergeti in croaziera la snorkeling si sa vizitati centrul insulei Willemstad care este superb cu toate casele colorate, terase, magazine si strazi pietonale. Eu am optat in aceasta excursie impreuna cu Aruba, pacat insa ca nu am vizitat si Bonaire.

Pin It on Pinterest