Filipine este o țară insulară în Asia de sud-est, în Oceanul Pacific, cuprinzând arhipelagul cu același nume. Este o ţară binecuvântată cu locuri incredibil de frumoase. Este un paradis tropical dotat cu plaje cu nisip alb şi munţi acoperiţi de păduri, un arhipelag ce numără peste 7.000 de insule, dintre care doar o parte reuşesc să atragă atenţia turiştilor.

Am avut ocazia să vizitez capitala Manila acum câţiva ani, iar experienţa mi s-a părut fabuloasă. În afară de trafic, îngrozitor de aglomerat, mi-a plăcut tot. Filipinezii sunt foarte prietenoşi, iar locul este încărcat de istorie şi de o mâncare… de nedescris în cuvinte.

Manila mi s-a părut cosmopolită şi cameleonică, cool şi contaminată de kitsch, în acelaşi timp, însă cu o poftă incredibilă de viaţă, gata să-i urnească şi pe cei mai obosiţi şi fără chef dintre vizitatori. Din păcate, capitala Filipinelor rămâne un oraş nu foarte căutat, nenumăratele sale atracţii nefiind puse în valoare. Iar amestecul cultural de influenţe malay, spaniole, americane, chineze şi arabe are nevoie de timp ca să fie apreciat pe deplin. Ca în multe alte oraşe în curs de dezvoltare, traficul este sufocant, sărăcia, omniprezentă, iar extinderea urbană, descurajantă. Turistul care-i îmbrăţişează însă haosul este răsplătit din plin.

Filipine este o ţară în care oamenii mănâncă foarte mult şi foarte bine. Mâncarea este variată, gustoasă şi de multe ori plină de păcate gastronomice. Sigur, aceasta nu este o definiţie corectă a bucătăriei filipineze, care diferă în funcţie de oraşe şi provincii. Dar, din ceea ce am văzut, filipinezii sunt înnebuniţi după orez şi carne de porc.

Boracay este o insula mică din Filipine , lungă de 7 km și 1 km lățime, situată în Visayas de Vest, aproximativ 315 kilometri (196 mile) sud de Manila și 2 kilometri (2 mi) în afara vârfului de nord-vest al insulei Panay. Boracay are o populație de 32.267 din februarie 2016.

Insula cuprinde barangayurile din Manoc-Manoc, Balabag și Yapak în municipalitatea Malay, în provincia Aklan. Insula este administrată de Task Force inter-agenție Boracay. În afară de plajele sale cu nisip alb, Boracay este faimos pentru faptul că este una dintre cele mai importante destinații de relaxare din lume. În 2013, acesta a apărut printre cele mai importante destinații pentru liniște și viață de noapte.

Boracay a fost premiată ca cea mai bună insulă din lume în 2012 de revista internațională de turism Travel + Leisure. În 2014, insula stațiunii se afla în topul listei „Cele mai bune insule din lume” publicată de revista internațională Condé Nast Traveller. În 2016, Boracay a condus lista revistei cu „Top 10 destinații de vizionat”.

Cebu este una dintre cele mai dezvoltate provincii din Filipine, Metro Cebu fiind a doua cea mai mare zonă metropolitană din Filipine (după Metro Manila ) și Cebu City ca principal centru de comerț, comerț, educație și industrie din Visayas.

Într-un deceniu s-a transformat într-un hub global pentru servicii de procesare a afacerilor, turism, transport maritim, confecționarea de mobilă și industria grea.

Despre Bohol Island Phillipines

A zecea cea mai mare insulă filipineză, insula Bohol, este situată în mijlocul arhipelagului (țara are peste 7 000 de insule). Are o dimensiune de puțin peste 4 000 de kilometri pătrați și este înconjurat de alte 75 de insule mici.

Cei mai mulți oameni cred că aici sunt doar plaje paradisiace dar, în realitate, țara are mult mai multe de oferit. Insula Bohol este exemplul perfect. Acolo, puteți găsi plaje uimitoare de nisip alb, păduri verzi luxuriante, dealuri simetrice și viață subacvatică incredibilă. Există, de asemenea.În inima insulei Bohol, puteți găsi Chocolate Hills. Sunt răspândiți pe o suprafață de 50 km pătrați, iar în sezonul uscat, iarba verde a dealurilor se schimbă în maro, motiv pentru care sunt numiți Chocolate Hills. Fără îndoială, aceasta este cea mai delicioasă atracție din Bohol!

Chocolate Hills sunt cu siguranță un loc unde trebuie să mergi cu motocicleta. Există excursii zilnice cu autobuzul care merg până la punctul de vedere, dar veți avea doar un mic gust. Cea mai bună parte este să explorați zona din jurul Chocolate Hills, să vă deplasați între ele pe străduțe minunate și să fiți fermecați de perfecțiunea naturii, atât de multe lucruri uimitoare de făcut în Bohol.

 

Palawan este cea mai mare insulă a provinciei Palawan și a cincea cea mai mare insulă a țării. Coasta de nord-vest a insulei este de-a lungul Mării Chinei de Sud, în timp ce coasta de sud-est face parte din limita nordică a Mării Sulu.

Începând cu 2016, insula principală Palawan a fost calificată drept „Cea mai frumoasă insulă din lume”, votată de cititorii respectivi ai publicațiilor de călătorie rivale Conde Nast Traveller și Travel + Leisure . Este al doilea an consecutiv când Palawan a câștigat premiul Conde Nast Traveller, precum și a doua oară în patru ani, când a ocupat topul Travel + Leisure (2013). El Nido , situat în vârful nordic al insulei, este de asemenea cotat în prezent la „Cea mai frumoasă plajă din lume” de către cititorii Conde Nast Traveller. În 2007, revista National Geographic Traveller a evaluat Palawan cea mai bună destinație insulară din regiunea Asiei de Est și de Sud-Est , având:

… peisaje și peisaje naturale incredibil de frumoase. Una dintre cele mai multe biodiversități (terestre și marine) din Filipine. Insula are statut de rezervație a biosferei încă de la începutul anilor 1990, care arată interesul local pentru conservare și dezvoltare durabilă.

Insulele cunoscute drept Coron sunt unele dintre locurile noastre preferate din întreaga lume. Am vizitat mai mult de 80 de țări din întreaga lume, dar când mintea mea se abate în locurile noastre preferate – întotdeauna se termină aici. Acest loc este special. Prima noastră călătorie a fost în 2018 și tocmai ne-am întors dintr-o altă săptămână uimitoare în Coron Palawan.

Pentru ce a devenit cel mai cunoscut acest grup de insule sunt o mână de naufragii din timpul celui de-al doilea război mondial, care sunt înmormântate definitiv în largul țărmului Coron. Deasupra suprafeței, Coron este la fel de maiestuos și găzduiește unul dintre cele mai fotografiate locuri de aici. Cu cât vă arătați mai adânc, cu atât veți găsi mai mult uimitoare, aici, în Coron.

Pin It on Pinterest