Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1 192 de insule din care 250 sunt locuite. Acest stat își sărbătorește ziua națională pe data de 26 iulie.

Din secolul al III-lea budismul a fost religia principală a locuitorilor, până în 1153 când în arhipelag a fost introdus islamul. În 1558 arhipelagul intră sub influența Imperiului Portughez și apoi al celui Olandez din 1654. În 1887 devine un protectorat britanic. În 1965, arhipelagul devine independent iar din 1968 forma de organizare statală este republica.

Vorbim despre cel mai mic stat asiatic, atât din punct de vedere al populației cât și al suprafeței. Este de asemenea statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume.

Cum e in Maldive?

Dacă Paradisul există, sper că arată ca aici: cu mult soare, ape în nuanțe infinite de albastru și turcoaz, care se dizolvă în verdele cocotierilor adânc înfipți în nisipul alb coralifer.

Mai frumos ca in vederi. Mai uimitor ca in filme. Exista o apa si o vegetatie care iti taie respiratia, iar culorile care parca prind viata.

Este confortabil? DA: aici este locul in care ai perna si pentru cada de baie! In care ai piscina proprie si scara pe care poti cobori direct de pe pontonul tau in ocean!

Vorbim despre una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta! Are apa cristalina incat vezi de pe sezlong sau din barca si cel mai mic fir de nisip din apa, are baby rechini si pesti de toate culorile inotand linistiti in jurul tau sau sub vila ta.

Aici este locul in care ai parte de leganatul frumos al valurilor care se lovesc ritmic de pilonii vilei in care stai. Sau, mai urban spus, unde ai vanity lights in camera.

Totul e pregatit pentru a te incanta. Serviciile te fac sa simti cum cineva se gandeste in detaliu sa-ti asigure o sedere perfecta. Este un sentiment care te surpinde si te face sa te simti neasteptat de bine. Te uimesc ori de cate ori observi un alt mic detaliu pregatit special pentru tine.

Insulele Maldive si bucataria traditionala

Suntem atrasi de aceasta locatie in principal de plajele sale exotice, dar odată ajunși acolo, bucataria traditionala ne va incanta. Savoare si gusturi alese, combinatii de ton si nuca de cocos. Parca si creatiile culinare servite pe insule au imprumutat ceva din peisajele exotice. Bucataria din Maldive are influente din tarile vecine, mai precis din India si Sri Lanka. Multe preparate au la baza curry, numit de localnici riha. Orezul cu curry este servit de cele mai multe ori de niste painici locale, numite roshi.

Fiind inconjurate in intregime de apa, pestele (mas), mai ales cel oceanic, este alimentul dominant al bucatariei din insule. Tonul (Kandu mas) este cel mai popular, fiind, de altfel, si cel mai exportat produs din zona. Localnicii au gasit o metoda de a gati tonul astfel incat sa nu se altereze – prin fierbere, afumare si uscare naturala la soare. Pestele in insule este garnitura, fel principal chiar si condiment. Nuca de cocos, un alt ingredient de baza al bucatariei din arhipelag, adauga o aroma laptoasa preparatelor.

Pin It on Pinterest