Kenya, oficial Republica Kenya , este o tara din Africa cu capitala si cel mai mare oras din Nairobi. Teritoriul țării se află pe ecuator și acoperă râul est-african, acoperind un teren variat și expansiv care se extinde aproximativ de la Lacul Victoria până la Lacul Turkana (mai înainte numit Lacul Rudolf) și mai departe spre sud-est spre Oceanul Indian. Este mărginită de Tanzania la sud și la sud-vest, Uganda la vest, Sudanul de Sud spre nord-vest, Etiopia la nord și Somalia spre nord-est. Suprafața Kenyei acoperă 581.309 km2 (224.445 mp) și a avut o populație de aproximativ 48 de milioane de locuitori în ianuarie 2017. Unele organizații internaționale de comerț  o clasifică ca parte a Cornului Mare din Africa și este o fundație membru al Comunității Est-Africane (EAC).

De asemenea, țara reprezinta una din cele mai grozave destinatii turistice unde poti sa te bucuri de un safari super cool si te poti destinde pe o plaja alba si fina si te poti racori (asta poate doar dimineata, in rest oceanul este de-a dreptul fierbinte)…. intr-un ocean albastru, extraordinar…. Iar populatia, constienta ca traieste de pe urma turismului, face tot posibilul sa te faca sa te simti bine, ca mai apoi sa te intorci din nou la ei. Daca am vazut vreo tara constienta de beneficiile promovarii turismului, cu siguranta pot sa o numesc… Kenya.

La o primă vedere, o plimbare prin jungla kenyană îți induce imaginea unui impact cu un lăcaș sălășluit de spiritele negre ale fiarelor, umblând însetate de sânge prin tufișurile care capătă o tentă violacee, sub un cer închis de nori fumurii ce prevestesc un anume scenariu de încrâncenare continuă.

Din primele minute însă, jungla te primește cu un freamăt continuu, în care fiecare specie de plante sau viețuitoare își are propria simfonie de sunete, într-o înlănțuire polifonică ce plutește în ritm de vals peste un infinit verde-maroniu, cu miresme de cimbru și flori sălbatice, în care fiecare pauză pare să anunțe o fatalitate sau un nou început de drum. Măreția peisajului crește în amploare atunci când, din cortina compactă a cerului, apar câteva pete luminoase prin care soarele își trimite primele raze peste brațele goale ale copacilor seculari ce rămân curând încremenite pe cerul de un albastru atât de intens, încât timpul se oprește pentru fiecare, preț de câteva secunde. Apoi, de îndată, briza venită dinspre ocean pune în mișcare florile deșertului într-un balet sincronizant de culori vii, în care doar grația mișcărilor naturale te face să uiți cum te scufunzi, încetul cu încetul, într-o lume compactă, unde codul supraviețuirii nu este cuvântul ci, mai curând, fuga.

Pentru o perspectivă cu adevărat unică asupra acestei sălbatice spectaculoase, safari balon, zilnic realizat din mai multe cabane, pot fi rezervate prin majoritatea companiilor Safari. Această experiență incredibilă o dată pe parcursul vieții oferă vizitatorului o vedere fantastică asupra marilor câmpii Mara și a șanselor de a se deplasa în mod discret asupra marilor turme de mai jos.

Am văzut, cu ochii largi deschiși, o junglă atât de simplă în măreția și în decadența ei. Poate că, dacă animalele ar vibra mai mult la spectacolul naturii, apropierea față de semenii lor vorbitori ar schimba întreaga paradigmă a vieții din sălbăticie.

Totul pare un spectacol dirijat de deasupra norilor, de către un magician cu o intuiție divină a frumosului etern, atât de căutat de milioanele de oameni de pretutindeni, dornici, la rândul lor, să evadeze-fie și măcar o dată în viață-din propria lor junglă.

Maasai Mara (Masai Mara) este situată în sud-vestul Kenyei și este una dintre cele mai mari rezerve marine din Africa. Împreună cu Parcul Național Serengeti din Tanzania, acesta formează cele mai diverse, incredibile și cele mai spectaculoase ecosisteme din Africa și, posibil, cel mai înalt safari din lume, care vizionează ecosistemul.

Tribul Maasai este cel mai autentic trib etnic din această țară. Tribul Maasai (sau Masai) este un trib unic și popular din cauza culturii lor conservate. În ciuda educației, a civilizației și a influențelor culturale occidentale, poporul Maasai sa agățat de modul lor tradițional de viață, devenind astfel un simbol al culturii kenyene.

Cultura distinctivă a lui Maasai, stilul de îmbrăcăminte și teritoriul strategic de-a lungul parcurilor de jocuri din Tanzania le-au făcut una dintre cele mai renumite atracții turistice din Africa de Est.

Maasai bărbați

Populația Maasai locuiește atât în ​​Kenya, cât și în Tanzania, care trăiește de-a lungul graniței celor două țări. Ei sunt un trib mai mic, reprezentând doar aproximativ 0,7% din populația din Kenya, cu un număr similar care trăiește în Tanzania. Maasais vorbește despre Maa, o limbă etnică nilotică, provenind din regiunea Nilului din Africa de Nord.

Tribul Samburu este cel mai apropiat de Maasai atât în ​​autenticitatea lingvistică, cât și în cea culturală.

Pin It on Pinterest