Koh Samui (sau Ko Samui ) este o insulă în largul coastei de est a Kra Isthmus, Thailanda. Din punct de vedere geografic, în Arhipelagul Chumphon, face parte din provincia Surat Thani, deși începând cu anul 2012, Ko Samui a primit statutul municipal și, prin urmare, acum se auto-guvernează local. Ko Samui este a doua insulă din Thailanda, după Phuket, cu o suprafață de 228,7 kmp, o populație de peste 63 000 și o rată de ocupare a hotelului de 73%, numărul vizitatorilor continuând să crească. Pe insulă se află resurse turistice abundente, plaje nisipoase, recifuri de corali și copaci de nucă de cocos.

Partea centrală a insulei este cea mai mare junglă tropicală, inclusiv cel mai mare munte, Khao Pom, atingând o înălțime de 635 de metri. Diferitele zone de câmpie și de coastă sunt conectate prin Route 4169, care este un drum de 51 kilometri lungime, care înconjoară cea mai mare parte a insulei. Multe alte drumuri din beton se deplasează de la Route 4169 pentru a servi alte zone.

De la o zonă pustie, insula a devenit astăzi o destinație turistică populară, fiind locul unde vizitatorii sunt răsfățați cu numeroase facilități. Dezvoltarea turismului a dus la o expansiune rapidă a construcțiilor moderne, vilelor private, hotelurilor de lux, Ko Samui devenind ținta oamenilor de afaceri din întreaga lume.

Dacă vrei să-ți petrece vacanța în Ko Samui, ar fi bine să alegi perioada ianuarie-martie, atunci când temperaturile sunt plăcute și nu există ploi tropicale. O vacanță în Ko Samui poate fi pe de o parte liniștită și relaxantă dar pe de altă poate fi antrenantă și plină de aventuri. Totul depinde de alegerea ta, insula Ko Samui fiind locul potrivit pentru fiecare turist în parte. Regiunea este potrivită chiar și pentru famiile cu copii, existând numeroase activități interesante și amuzante și pentru cei mici.

Plajele și apele din Ko Samui sunt mediul potrivit pentru practicarea a numeroase activități captivante. Nisipul fin este locul unde te poți relaxa ore întregi în bătaia soarelui, dar de asemeni este mediul unde multe turiști se plimbă, practică jogging-ul, sau chiar joacă volei sau fotbal, pe terenuri special amenajate. Așadar, Ko Samui este una dintre cele mai populare insule thailandeze, un spațiu exotic ce garantează petrecerea unei vacanțe de vis.

Koh Samui este insula in care simti ca ai gasit paradisul si in care visezi sa te reintorci inca din prima zi petrecuta aici. Tot aici simti cat de mare si diferita e lumea si cate mai ai de trait/ vazut/ simtit in viata asta. De multe ori intalnesti lucruri pe care le accepti ca fiind diferite, ti se par interesante si treci ma departe (eventual cu gandul acasa), insa rar te gandesti ca si tu ai putea locui aici! Sa nu mai vorbim despre bucataria Thailandeza care este renumita si am avut prilejul sa degust din toata bucataria lor.

Recomand aceasta locatie, cuplurilor si familiilor cu copii, cu cea mai mare caldura! Celor tineri si dornici de distractie si nopti incendiare le recomand zona Chaweng Beach! Indiferent dacă sunteți în căutarea de soare, dansând într-un hamac, sărbătorind la bucătăria de clasă mondială, petreceri de plajă sau descoperind wellness într-un spa exclusivist, Ko Samui o acoperă.

Pin It on Pinterest