Krabi este principalul oraș din provincia cu același nume, pe coasta de vest a sudului Thailandei, la gura râului Krabi, unde este golit în Golful Phang Nga. Începând cu anul 2010 orașul avea o populație de 52.867. Orașul este capitala provinciei și a districtului cu acelați nume. Turismul este o industrie importantă. Orașul este la 783 km sud de Bangkok pe șosea.O mare parte a provinciei a fost acordată mai multor parcuri naționale. Destinațiile de top sunt Hat Noppharat Thara – Parcul Național Mu Ko Phi Phi, Ao Nang , Railay și Ko Phi Phi . Provincia include peste 80 de insule mai mici, cum ar fi Ko Lanta și Phi Phi, bine cunoscute de aventurieri, yachtsmeni, scufundări, snorkeleri și excursioniști de la Phuket. Plajele din Krabi atrag atît indigenii, cît și cei străini.

Stâncile de la Railay Beach lângă Ao Nang au atras alpiniști din întreaga lume și în fiecare an sunt locația pentru Festivalul Rock and Fire. Există mai multe școli de alpinism la Railay Beach. Stânca este calcar și are buzunare caracteristice, console și fețe. Railay are numeroase zone cu terenuri multiple, dintre care majoritatea încep de la plaja însăși. Un exemplu celebru este „umanitatea”. În plus, solubilizarea cu apă adâncă este populară pe numeroasele insule stâncoase din apropiere, accesibile cu barca cu coada lungă.

Parcul național Ko Lanta , de asemenea în provincia Krabi, include mai multe insule cu coral-fringed, cu site-uri bine cunoscute de scufundări. Cea mai mare insulă, Ko Lanta Yai, este sediul parcului și este, de asemenea, locuința „Chao Le” sau a țiganilor de mare, care se susțin în mare măsură prin pescuit. Insulele sunt cel mai bine vizitate în lunile octombrie-aprilie, Zonele stâncoase din apropiere sunt accesibile doar cu barca cu coada lungă.

Locuitorii Thailandei sunt oameni sociabili şi poate de aceea, nu mănâncă singuri cu plăcere. Mâncarea este pentru ei ca un ritual zilnic, în care se adună întreaga familie şi cunoştinţele, pentru a se bucura împreună de alimentele gustoase. Întrucât Thailanda este o ţară cu o cultură bogată şi în ceea ce priveşte mâncarea, localnicii respectă anumite reguli şi obiceiuri nescrise. Alimentele sunt atât de sănătoase, încât nu este posibil să luaţi în greutate.

Bucătăria thailandeză poate satisface gusturile gurmanzilor rafinaţi din toată lumea. Arta culinară thailandeză s-a dezvoltat odată cu apariţia ustensilelor moderne de bucătărie, dar unele metode de a găti mâncare thailandeză au ramas aceleaşi ca în trecut. În mod normal thailandezii prăjesc pe grătar carnea şi peştii de mare proaspeţi şi îi mănâncă cu un amestec subtţire cremos care are o aromă dulce-acrişoară.

Principala forma de relief din Krabi sunt dealurile inalte si abrupte de calcar, aruncate din loc in loc ca niste degetare imense.

Le-am mai intalnit si in Guilin in China si in Ha Long Bay in Vietnam, dar nicaieri asa verzi si impanzite de jungla luxurianta. La baza lor se intind plantatii de palmieri si banani, din loc in loc cate un brat de rau marginit de mangrove, si intregul decor este cu adevarat de vis. Cazandu-ne in oras am fost nevoiti sa conducem scuterul 20 de kilometri pana la plaja pe astfel de drumuri si cred ca e singurul motiv pentru care ne-a parut bine ca am gresit locatia.

Ao Nang nu are o plaja pre grozava din cauza refluxului. Lumea nu vine in Ao Nang ca sa stea la plaja, cel putin nu la plaja din Ao Nang. Lumea vine pentru excursii, iar oferta este extrem de bogata si variata. Se pot face excurii organizate cu barca la: Phi Phi Island Tour, 4 Island Tour, Hong Island, James Bond Island Tour de dimineata, sau 7 Island Sunset Tour de dupa-masa. Se pot face si excursii pe cont propriu cu bilete cumparate de la ghiseu catre insulele din jur: Bamboo Island, Chicken Island, Tup Island, Poda Island, Hong Island, Lading Island, Pakbia Island, Rai Island sau Daeng island.

În Thailanda în general și în Krabi în special, sunt unele dintre cele mai frumoase și mai renumite plaje din lume. Nici nu îndrăznesc să mă gândesc câți kilometri de plaje există în această regiune, multe dintre ele spectaculoase. Însă fotografiile cu Railay, cu insulele Phi Phi, sau insula James Bond, au făcut înconjorul lumii. Filmul Plaja a fost filmat în Maya Bay.

Pin It on Pinterest