Kuala Lumpur, în mod oficial Teritoriul Federal Kuala Lumpur, sau cunoscut sub numele de KL, este capitala națională a Malaeziei precum și cel mai mare oraș al țării. Singurul oraș global din Malaezia, acoperă o suprafață de 243 km 2 (94 mp mi) și are o populație estimată de 1,73 milioane în 2016. Kuala Lumpur mai mare , cunoscută și sub numele de Valea Klang , este o aglomerare urbană de 7,25 milioane de persoane din 2017. Este printre regiunile metropolitane cu cea mai rapidă creștere din Asia de Sud-Est, atât în ​​ceea ce privește populația, cât și dezvoltarea economică.

Turismul joacă un rol important în economia bazată pe servicii a orașului. Multe lanțuri hoteliere din întreaga lume au o prezență în oraș. Unul dintre cele mai vechi hoteluri este Hotel Majestic. Vorbim despre al șaselea oraș cel mai vizitat din lume, cu 8,9 milioane de turiști pe an. Turismul este determinat de diversitatea culturală a orașului, de costurile relativ scăzute și de varietatea largă de produse gastronomice și de cumpărături. Turismul MICE, care cuprinde în principal convenții – sa extins în ultimii ani, devenind o componentă vitală a industriei și se așteaptă să crească în continuare odată cu lansarea programului de transformare economică a guvernului malaysian și finalizarea unui nou MATRADE de 93.000mp Centru în 2014. O altă tendință notabilă este prezența crescută a hotelurilor bugetare din oraș.

Cele mai importante destinații turistice includ Turnul Twin PETRONAS, cartierul comercial Bukit Bintang, Turnul KL, Strada Petaling (Chinatown), Piața Merdeka, Casa Parlamentului, Palatul Național (Istana Negara), Muzeul Național, Muzeul de Artă Islamică, Piața Centrală, Parcul KL Bird, Aquarium KLCC, Monumentul Național și situri religioase, cum ar fi Moscheea sultanului Abdul Samad Jamek. Orasul joacă gazdă la numeroase festivaluri culturale, cum ar fi procesiunea Thaipusam din Templul Sri Mahamariamman. În fiecare an, în timpul sărbătorii de la Thaipusam, un cărucior de argint care purta statuia lui Muruga împreună cu consortul său Valli și Teivayanni urma să fie paraded prin orașul de la templu până la peșterile Batu din Selangor.

Ca impresie generală: oamenii sunt foarte coloraţi: indieni, musulmani, hindu, alte naţii, toţi destul de închişi la culoare, iar atmosfera generală aş compara-o cu Marocul. Totul în afară de partea centrală, cu zgârie nori. Dar şi acolo, printre zgârie nori este un balamuc de tarabe cu oameni care vând de toate şi mâncare şi fructe şi cărnuri şi şaluri, cerşetori, totul amestecat cu multe restaurante Mc Donald, KfC, Starbucks şi multe altele.

Malaezia: pe de o parte o tara superindustrializata, cu o tehnologie de ultima ora, o tara moderna la modul superlativ, cu kilometri de zgarie–nori, dar si un paradis exotic, un tinut al legendelor, misterelor si aventurilor, unde se amesteca insolit templele, piratii, comorile, jungla si sultanii, insulele paradiziace si populatiile aborigene. Pe scurt, un puzzle incredibil!

Capitala malaeziană este renumită în întreaga lume pentru străzile infinite alcătuite numai din magazine și centre comerciale. Aici, cumpărăturile sunt pe placul tuturor, turiștii și locuitorii deopotrivă adoră să străbată magazinele în căutarea celor mai bune oferte. Sunt disponibile peste 66 de mall-uri, ceea ce înseamnă că ai de unde alege diverse obiecte care să fie pe gustul tău. Din când în când te poți odihni la o cafenea cochetă sau la terasele din oraș, asta dacă ai noroc de o vreme însorită. Cu toții știm că plimbările și sesiunile de cumpărături pot deveni obositoare.

Pin It on Pinterest