Monte Carlo este o subdiviziune a orașului-stat Monaco (oficial Principatul Monaco) cu o populatie de 3000 de locuitori. El este renumit prin cazinourile sale și prin faptul că este domiciliul unor personalități marcante. Monte Carlo este considerat eronat de unii capitala statului Monaco. Numele lui provine din din timpul prințului Charles III de Monaco care a întemeiat aici prin anii 1860 un cazinou. Aici au loc anual raliurile de automobile de la Monaco care este finalizat cu acordarea pentru formula 1 a Marelui Premiu de la Monaco. De asemenea tot aici are loc Turneul de Master Series de la Monte Carlo.

Deși mic, Monaco este foarte vechi și destul de bine cunoscut, mai ales datorită statutului său ca teren de joacă pentru cei bogați și celebri. În 2014, s-a constatat că aproximativ 30% din populație era alcătuită din milionari, la fel ca orașele Zürich sau Geneva.

Monaco nu face în mod oficial parte din Uniunea Europeană (UE), dar participă la anumite politici ale UE, inclusiv la controalele vamale și de frontieră. Prin relația sa cu Franța, Monaco utilizează euro ca monedă unică (înainte de aceasta se folosea francul monegasc). Monaco a aderat la Consiliul Europei în 2004.

Monte Carlo este una dintre stațiunile turistice cele mai importante din Europa, deși multe dintre destinațiile turistice cheie se află în alte părți ale Principatului Monaco, inclusiv atracții precum Catedrala Monaco, Muzeul Napoleon, Muzeul oceanografic și acvariul și Palatul Princiar, toate fiind în Monaco – Ville.

Daca ajungeti vreodată aici, va veti putea bucura de un splendit cazinou, gradina exotica din Monaco, Palatul Princiar de Monaco, deci veti putea petrece multe zile aici atat pentru plaja cat si pentru plimbare ,distractie, aventura, vizita, istorie ceea ce va doriti. Acest loc minunat este superb si merita vizitat macar o data in viata si sa traiti o alta experienta.

Pin It on Pinterest