Olanda are capitala oficială la Amsterdam, însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga. Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306.

E foarte interesanta senzația pe care o poți trăi intr-un orășel in care brânza e perfecta, canabisul poți sa-l cumperi de la piața de flori si femei de toate vârstele iți fac cu mana din ferestre. Cu siguranta ca locurile care merita vizitate in Amsterdam sunt mult mai multe. Si sigur ca fiecare turist isi face un plan de bataie dupa dorintele sale. Poti petrece zile minunate in parcurile din oras, in imprejurimi, pe canale, in pietele principale sau poti alege Amsterdam-ul de noapte in Red Light District pentru terase, coffe shop-urile ce servesc droguri usoare sau cluburile absolute fabuloase din Amsterdam.

Amsterdam este cu siguranta punctul central al Olandei, un oras modern si in acelasi timp plin de istorie, in care distractia si pofta de viata incanta orice vizitator. Se spune ca daca nu ai vazut Amsterdamul in tinerete, degeaba il vezi mai tarziu! Amsterdam – un oras mult prea agitat, euforic si plin de exataz te cheama permanent si te indeamna sa ai parte de aventura vietii tale…

Anual, cca. 3 milioane de turiști se plimbă pe canalele Amsterdamului deoarece croazierele pe canale sunt cele mai populare atracții. Locul principal de îmbarcare este Centraal Station (gara centrală) dar în oraș sunt multe alte locuri de îmbarcare. În timpul plimbării am văzut canalele tradiționale, poduri istorice, case construite în stil olandez, vechiul port unde era ancorat și un mare vapor de croazieră. In general, genul asta de orase, sunt locuri unde prieteniile se leaga imediat, si au ca numitor comun voia buna, nevoia de aventura, de cunoastere. Nu puteai sa nu observi oamenii care se imprieteneau pe loc, si veseli strabateau frenetic canalele de colo colo.

Amsterdamul este un oras european deosebit. Efectiv nu ai cum să-l confunzi cu altul și nici nu are cum să te lase indiferent. Toate acele cladiri colorate vesel și diferit, toate acele canale îl fac unic. Și totuși Amsterdamul este renumit în întrega lume, în primul rând pentru Cartierul Roșu si pentru legalizarea drogurilor ușoare. Cu toate astea eu consider ca are mult mai multe de oferit, turiștilor de toate vârstele.

Sunt multe obiective turistice pe care aș vrea să le văd, la o eventuală vizită ulterioară, respectiv Muzeul Van Gogh, muzeul National Olandez, muzeul Hermitage și neapărat Gradinile Keukenhof din apropierea Amsterdamului. In acest minunat oras poti sa vizitezi multe muzee fabrica de branza, picturi, piata de flori oricine se va integra perfect in acest oras ma refer la toti turistii de toate varstele.

Categoric este o destinatie extraordinara, cu posibiliati variate de petrecere a timpului. Pentru un periplu de vizitare care sa includa obiectivele descrise mai sus sunt necesare aprox. 5 zile.

Pin It on Pinterest