Sri Lanka este o tara insulara asiatica, situata in sudul Asiei in Oceanul Indian. Capitala se afla in Colombo si tara sa numit pana in anul 1972 Ceylon.

Pe 26 decembrie 2004, coastele de sud și de vest ale țării au fost afectate de o serie de valuri tsunami provocate de un cutremur cu o magnitudine de 9,0 grade pe scara Richter. Tsunami-ul din 26 decembrie 2004 a provocat în regiunea de coastă moartea a circa 300.000 de persoane și importante daune materiale.

Pentru a ajunge aici din Romania trebuie sa faceti cel putin o escala. Recomand compania Qatar care face o escala la Doha dupa un drum de aproximativ de 5 ore. Timpul de asteptare pentru conexiune este mic de 2-3 ore, timp in care poti sa te relaxezi pentru urmatorul zbor catre Colombo care dureaza circa 4 ore si jumatate.

Eu am ales sa ma cazez la un resort foarte frumos in Kalutarasi. Acesta se numeste Anantara Kalutara Resort si a fost o alegere perfecta din toate punctele de vedere. Aceasta zona este renumita pentru pescuit, unde majoritatea locuitorilor se ocupa cu pescuitul.

In acest sejur am optat pentru ghizi locali care ne-au aratat exact ceea ce am dorit noi si cam tot ceea ce este de vizitat in zona. Dupa ce am hotarat ce vrem sa facem, un prim obiectiv a fost sa vizitam orfelinatul de elefanti, aici sunt crescuti elefantii pana la maturitate si dupa aceea sunt dusi intr-o rezervatie naturala si lasati liberi in salbaticie. Acest centru se afla in Pinnawala si are in grija circa 100 de baby elefanti si ciclu continua mereu.

Am vizitat Sigiriya Lion Rock numele se refera la un sait de o importanta istorica si arheologica, dominata de o coloana masiva de stanci.Aceasta locatie a fost a selectata de regele Kasyapa (477-495) pentru noua sa capitala. El si-a construit palatul pe varful acestei stanci ,si poarta de la intrare a construit-o in forma unui leu enorm, de aici a capatat si denumirea de Lion Rock, iar palatul a fost abandonat dupa moartea regelui.

Sa tineti cont de toate deplasarile pe care vreti sa le faceti si mai ales de distantele acestora, deoarece traficul este infernal, iar prin oras se circulă foarte incet si drumurile sunt asa si asa. Colombo este un oras cu un amalgam de stradute, in care oricine oricine isi poate gasi un loc comfortabil. Capitala este destul de mare cu interesante cladiri impunatoare, cu faimosul Memorial Hall si multe alte obiective turistice. Mancarea este foarte buna in special fructele de mare si meniurile cu peste. Aici sunt foarte multe specii de pesti, iar unele sunt disponibile doar aici.

O noua destinatie a fost Kandy ultima capitala a Sri Lankai inainte de ocupatia britanica, aici este sufletul natiunii pentru ca aici se gaseste relicva sacra apartinand lui Budda. In Temple of Tooth este pastrata cea mai sfanta relicva din Sri Lanka: dintele lui Budda. In drum spre Kandy am vizitat o gradina de spaice si tot in drum am oprit la o plantatie de ceai. Dupa cum stiti cel mai bun ceai este din Sri Lanka de aceea este si insula ceaiului si este cunoscut sub numele de Ceylon Tea.

Sudul tarii este destinatia perfecta pentru sporturi nautice: daca suneti pasionati de surf, diving, snorkeling sau parasailing, aici aveti sansa sa le practicati la orice nivel. Practic, majoritatea sporturilor se pot practica aici si asta la preturi incredibil de mici. Nu conteaza la ce hotel sau resort stati, un mijloc de transport foarte ieftin si util este tuk-tukul. Cu ajutorul lui evitati aglomeratia care este de cele mai multe ori prezenta si extrem de haotica. In incheiere, destinatia este placuta si va bucurati de absolut tot ce va doriti: de la plaje la fauna, religie, salbaticie, etc. Eram sa omit sa va sugerez sa vizitati Parcul national Ruhuna. Acesta este fenomenal, toata excursia se face cu niste camioane mari special pentru safari si aveti prilejul sa vedeti multe animale salbatice intr-un decor superb…

Pin It on Pinterest