Sri Lanka este o tara insulara asiatica ,situata in sudul Asiei in Oceanul Indian. Capitala se afla in Colombo si tara sa numit pana in anul 1972 Ceylon.Pentru a ajunge in Sri Lanka din Romania trebuie sa faceti cel putin o escala recomand compania Qatar care face o escala la Doha dupa un drum de aproximativ de 5 ore .Timpul de asteptare pentru conexiune este mic de 2-3 ore timp in care poti sa te relaxezi pentru urmatorul zbor catre Colombo care dureaza circa 4 ore si jumatate.

Eu am ales sa ma cazez la un resort foarte frumos in Kalutarasi resortul se numeste Anantara Kalutara Resort si a fost o alegere perfecta din toate punctele de vedere. Aceasta zona este renumita pentru pes cuit , unde majoritatea locuitorilor se ocupa cu pescuitul.

In acest sejur am optat pentru ghizi locali care ne-au aratat exact ce dorim ceea ce este de vizitat si ce vrem noi.Dupa ce am hotarat ce vrem sa facem, un prim obiectiv a fost sa vizitam orfelinatul de elefanti, aici sunt crescuti elefantii pana la maturitate si dupa aceea sunt dusi intr-o rezervatie naturala si lasati liberi in salbaticie.Acest centru se afla in Pinnawala si are in grija circa 100 de baby elefanti si ciclu continua mereu.

 

Am vizitat Sigiriya Lion Rock numele se refera la un sait de o importanta istorica si arheologica , dominata de o coloana masiva de stanci.Aceasta locatie a fost a selectata de regele Kasyapa (477-495) pentru noua sa capitala .El si-a construit palatul pe varful acestei stanci ,si poarta de la intrare a construit-o in forma unui leu enorm,de aici a capatat si denumirea de Lion Rock iar palatul a fost abandonat dupa moartea regelui.

Sa tineti cont de toate deplasarile pe care vreti sa le faceti deoarece traficul este infernal si se merge prin oras foarte incet si drumurile sunt asa si asa .Colombo este un oras amalgom de stradute, in care oricine oricine isi poate gasi un loc comfortabil. Capitala este destul de mare cu interesante cladiri impunatoare cu faimosul Memorial Hall si multe alte obiective turistice. Mancarea este foarte buna in special fructele de mare si pestele care sunte foarte multe specii si unele sunt numai in Sri Lanka.

O noua destinatie a fost Kandy ultima capitala a Sri Lankai inainte de ocupatia britanica,aici este sufletul natiunii pentru ca aici se gaseste relicva sacra apartinand lui Budda. In Temple of Tooth este pastrata cea mai sfanta relicva din Sri Lanka dintele lui Budda.In drum spre Kandy am vizitat o gradina de spaice si tot in drum am oprit la o plantatie de ceai.Dupa cum stiti cel mai bun ceai este din Sri Lanka de aceea este si insula ceaiului si este cunoscut sub numele de Ceylon Tea.

Sudul insulei Sri Lanka este destinatia perfecta pentru sporturi nautice:surf,diving, snorkeling,parasailing orice alte sporturi se pot practica aici si la preturi mici .Nu conteaza la ce hotel stati sau resort un mijloc de transport foarte ieftin si util este tuk-tukul evitati cu el aglomeratia care este foarte mare si haotica.In incheiere Sri Lanka este o destinatie placuta  aveti absolut tot ce va doriti de la plaje la fauna ,religie,salbaticie etc.Eram sa omit sa va sugerez sa vizitati parcul national Ruhuna este fenomenal toata excursia se face cu niste camioane mari special pentru safari si aveti prilejul sa vedeti multe animale salbatice intr-un decor superb…

Pin It on Pinterest