Tanzania este o tara in sudul Africii care este marginita de Kenya si Uganda in nord Ruanda, Burundi si Congo in vest si Zambia, Monzambic in sud. Numele tarii provine de la Tanganika care este teritoriul principal si Zanzibar taramul arhipelagului si impreuna au fost sub protectorat britanic.

In continuare am sa fac o scurta descriere despre aceasta tara, cat sa va faceti o impresie.. Asa cum am spus si despre Kenya aceasta excursie este mai mult dedicata celor care vor sa descopere ceva nou, sa calatoreasca pe drumuri de savana, sa vada multe animale si toate acestea se rezuma la SAFARI.

Pe tot parcursul sederii mele aici resorturile au fost foarte bune, mancarea exceptionala si toate resorturile erau pazite erai in siguranta toate erau diferite arhitectural, seara la intoarcere in logde eram intampinati cu dansuri traditionale muzica superba o atmosfera unde numai in Africa o poti gasi. Pentru cei care ajung prima data in aceasta tara impactul este puternic sa vezi saracia foarte mare sa vezi traiul lor care pur si simplu nu au nici o grija pentru ziua de maine mancarea este o problema si atunci realizezi ca esti norocos ca te-ai nascut roman.

In toata aceasta minunata experienta am vizitat Muntele Kilimanjaro am stat la alt resort   si o plimbare pe Muntele Kilimanjaro este una dintre activitatile obligatorii din Tanzania. Fie ca esti excursionist experimental sau incepator, vei gasi cu siguranta traseul perfect care sa se potriveasca aptitudinilor tale.

Un loc care nu trebuie uitat este Parcul National Serengeti o vasta campie populata de milioane de animale aflate in cautare de hrana proaspata. Este cel mai intins parc al Tanzaniei si atrage anual mii de turisti sa vada specii de animale in cadrul lor natural.

Migratia zebrelor si a altor specii au loc in fiecare an in lunile mai inceputul lui iunie si este unul dintre cele mai importante evenimente ale naturii. Langa Serengeti se afla o zona protejata Ngorongoro si este un crater vulcanic cu acelasi nume , care dispune de o sursa de apa si atrage toate speciile de animale si altele raman acolo si nu mai migreaza. Pe buza cratarului se afla un resort Ngorongoro Sopa Logde este superb am stat cazat in el privelistea este uimitoare vezi tot cratarul de sus cu animale este altceva.

Sfaturi pentru cei dornici sa cunoasca aceasta tara sa se informeze foarte bine inainte de plecare sa vada ce vaccinuri sunt necesare, sa consumati numai apa imbuteliata sa nu va deplasati prin iarba inalta sa aveti grija de tot ce mancati sa nu fiti supusi la nicio boala deoarece organismul nostru este diferit de al lor.

Pin It on Pinterest