Zambia este un stat situat in partea central sudica a Africii. Populatia este grupuri etnice africane bantu, iar limba oficiala vorbita este engleza. Despre aceasta tara nu am ce povesti asa de mult, fiindca aici am venit special pentru a vizita Cascada Victoria, locatie care se include in patrimoniul UNESCO. Cascada Victoria are cea mai mare cadere de apa din lume – 2,5 km cu un volum de 550 milioane de litri, iar lichidul care il puverizeaza se poate observa inca de la 30 de kilometri departare.

Cel mai mare rau din aceasta tara este Zambezi, am facut o croaziere pe el si chiar am prins un apus de vis cu o relaxare binevenita deoarece a fost prima zi dupa zbor si oboseala a fost foarte relaxant. Pana in acest moment această țară a ramas necontaminata de dezvoltarea turistica si ma refer aici la toata zona. In Livingstones unde se afla Cascada Victoria incepem sa simtim fluxul de turisti care tot vin, dar tara are suficiente facilitati turistice pentru vizitatori.

Am fost cazat la un resort foarte frumos denumit Avani Victoria Falls si care se afla chiar in aproprierea cascadei. Aici a fost destul de frumos cu un personal extraordinar, mancarea destul de buna binenteles si cafeaua, deci au stiut sa le ofere turistilor confortul de care au nevoie si in plus tot ce au ei mai bun. In incheiere as dori sa va pot indruma la un operator se numeste BATOKA SKY aici se organizeaza zboruri deasupra Cascadei Victoria cu un mic aparat de zburat impreuna cu pilotul se numeste „microlightes” senzatia este una pe masura si costa in jur de 180 $.

Pin It on Pinterest